Loading Events
  • This event has passed.

Het Gryphon Trio uit Canada is één van ‘s werelds meest vooraanstaande pianotrio’s. In 2018 viert het trio zijn 25-jarig bestaan met een Europese tournee en komt het opnieuw concerteren in onze kamermuziekreeks. De musici van het Gryphon Trio cureren een eigen festival, bouwen individueel en als trio een indrukwekkende internationale carrière uit en gelden allen als een autoriteit op pedagogisch vlak. Je herkent violiste Annalee Patipatanakoon als laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd 1989 en dat geeft aan van welk uitzonderlijk niveau ook haar collega’s zijn.

Het Gryphon Trio slaagt er wonderlijk in om voor elke stijlperiode een heel eigen klankwereld te creëren. Het trio neemt je mee doorheen drie eeuwen muziek: de 19de eeuw met een romantische Brahms, de 20ste eeuw met een ode aan de onvolprezen Britse componiste Rebecca Clarke en de 21ste eeuw met een pittig werk van de Canadese componiste Kelly Marie Murphy, speciaal voor Gryphon Trio geschreven.

Het Gryphon Trio staat voor ongelooflijk verfijnd, rijp en kleurrijk samenspel: een bijzonder jubileumconcert om naar uit te kijken!

PROGRAMME
R Clarke: Trio for piano, violin and cello
K-M Murphy: Give Me Phoenix Wings to Fly
Brahms: Piano Trio No. 1 in B major, Op. 8